Aanrechtblad van Natuursteen

Een aanrechtblad van natuursteen maakt een keuken af. Met andere materialen is dit effect nauwelijks te evenaren. Een natuurstenen keukenblad wordt daarom veelal als een must ervaren. Zelfs wanneer een standaardkeuken met bijbehorend kunststofblad als basis is gekozen. Natuursteen heeft nu eenmaal een blijvende chique uitstraling, vergt weinig onderhoud en gaat een leven lang mee.

Natuursteen als materiaal

Wie op zoek gaat naar een blad dat past bij de keuken en bij zijn of haar smaak, komt er in natuursteen gewoon uit. Dat komt, omdat er een ruime keuze in is. Er zijn diverse soorten en ontelbare kleuren en structuren mogelijk in dit materiaal. Natuursteen kent ook nog eens vele nuances daarin. Daarnaast is er ook nog een aantal verschillende afwerkingen mogelijk, zoals gepolijst of gezoet, ofwel hoogglans of zijdeglans.

Ieder aanrechtblad van natuursteen is uniek; er is geen tweede van te vinden in de wereld

aanrechtblad

Keuze in vorm en afmetingen

Niet alleen de natuursteensoort en de afwerking zijn bepalend voor een fraai en functioneel product. Ook de randafwerking draagt hieraan bij. Een kwart- of halfronde neus aan het keukenblad, glad of met een frijnslag. Moderne machines en productiemethodes maken bijna alles mogelijk. Door het aanbrengen van verstevigingen in voorkomende gevallen is het mogelijk alle gewenste vormen en afmetingen te waar te maken. Dit kan ook van belang zijn voor het integreren van de gewenste wasbak of kookplaat.

Uitstraling en onderhoud

Natuursteen, in bijzonder graniet, is een hard en slijtvast materiaal. De glans is blijvend. Krassen komen in natuursteen, zeker bij granieten werkbladen, bijna niet voor, ook na jaren van gebruik. De kleur en kleurdiepte blijven constant; nemen niet af.

Het onderhoud van een dergelijk natuursteen werkblad is zeer eenvoudig, Het materiaal is praktisch ondoordringbaar voor vloeistoffen en daardoor gemakkelijk met een sopje af te nemen.

Laat u goed voorlichten omtrent het gebruik van marmer of kalksteen als keukenblad.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor een aanrechtblad van natuursteen?

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op:

aanrechtblad