Peterse Grafstenen Veghel

Peterse Grafstenen Veghel worden in de gehele gemeente Veghel geleverd. In onze gedenkteken showroom die speciaal daarvoor is ingericht kunt u een goed advies inwinnen. Sinds 1905 bestaat ons ambachtelijk vak bedrijf Peterse. Ons vakmanschap staat dan ook in een lange traditie. Daarbij is het verschil goed te zien tussen een ambachtelijk op maat gemaakt werkstuk en een massa artikel. Door onze jarenlange ervaring kunnen we de kwaliteit waarborgen. Dat doen we vanuit onze kennis van het vak en liefde voor het vak. Door ons dagelijkse werk weten we precies waar we het over hebben. Voor u is het vaak een onbekend gebied waar u vaak nog nooit mee te maken heeft gehad. En er is heel veel mogelijk dat kunnen we u laten zien. Begraafplaatsen stellen allerlei eisen aan gedenkstenen, waarvan wij natuurlijk tot in detail op de hoogte zijn. Wij kunnen u in de juiste richting leiden en zo samen met u tot een prachtig eindproduct komen. Laat u overtuigen en maak een afspraak in onze gedenkteken showroom.

Ons werkgebied omvat

Drie gemeentelijke begraafplaatsen van de gemeente Veghel

Algemene begraafplaats Zuidgaard Evertsenstraat 1 5463 HM Veghel

Begraafplaats Zuidgaard ligt naast het gelijknamige park en is in gebruik sinds 1971. Met een oppervlakte van 0,7 hectare is het een middelgrote begraafplaats. Er is veel groen op de begraafplaats zichtbaar en de begraafplaats beschikt over de mogelijkheid van grafbedekkingen urnenbijzetting en as verstrooiing. Er is een apart deel voor kindergraven.

Algemene begraafplaats Ottenstraat Erp

De begraafplaats Ottenstraat in Erp is al een zeer oude begraafplaats Deze dateert al uit 1828 in 1938 werd de begraafplaats verder uitgebreid en sinds 1976 fungeert het voormalig katholieke kerkhof als een Algemene begraafplaats voor alle gezindtes. Er is de mogelijkheid tot het aanbrengen van een grafbedekking, urnenbijzetting en as verstrooiing. Er is een aparte afdeling voor kinderen. Op een speciaal deel achter in de begraafplaats liggen negen oorlogsgraven en een monument met de naam “propeller”. Dat is een overblijfsel van een neergestort vliegtuig uit de Tweede Wereldoorlog. Bij Veghel is namelijk vreselijk gevochten gedurende de tweede wereldoorlog. Op 4 mei worden daar de slachtoffers van herdacht. De aanwezige Calvarieberg en het graf van oud Burgemeester Verheijen staan op de gemeentelijke monumentenlijst.

Begraafplaats Kloostertuin Franciscanessen Zijtaart

Deze begraafplaats is gesloten er vinden geen uitvaarten meer plaats. Het is de begraafplaats bij het klooster van de H. Cecilia van de Zusters Franciscanessen dat nu een gemeentelijk monument is. De eerste begraving was in 1925 de laatste in 2005 er liggen 798 zusters begraven.

Bijzondere Begraafplaatsen in de gemeente Veghel

Begraafplaats Rooms Katholiek Heilige Lambertus Deken van Miertstraat Veghel.

De Lambertuskerk net als de Calvarieberg op de begraafplaats staat op de Rijksmonumentenlijst. Dit is de eerste kerk is van Pierre Cuypers die daarna het Rijksmuseum en het Centraal Station in Amsterdam bouwde. Jammer genoeg is de polychromie/veelkleurigheid in de kerk van Cuypers verwijderd in de 70 tiger jaren toen alles blank moest zijn. De Calvarieberg is in 1852 gemaakt en verplaatst in 1873 naar waar hij nu staat. Met de Calvarieberg worden beelden toegevoegd uit de katholieke graf- en devotie cultuur zo staat er te lezen. Het geheel is daarom van cultuurhistorisch belang en zeer zeldzaam in deze uitvoering, vooral de terracotta beeldengroep die het vagevuur uitdrukt.

Overige

  • Begraafplaats Rooms Katholiek Vondelstraat Veghel
  • Protestantse begraafplaats aan de Hoofdstraat, Veghel
  • RK begraafplaats bij de St. Lambertuskerk, Veghel
  • RK begraafplaats bij de H. Antonius Abt kerk, Eerde
  • Begraafplaats bij de H. Antonius van Padua kerk, Keldonk
  • RK begraafplaats bij de H. Lambertuskerk, Zijtaart
  • RK begraafplaats bij de St. Servatius kerk, Boerdonk
  • RK begraafplaats bij de OLV Moeder van Goede Raad kerk, Mariaheide