Grafstenen ‘s Hertogenbosch
Peterse Grafstenen ’s Hertogenbosch worden vanuit Veghel geleverd. Alle plaatsen in deze gemeente worden door ons bezocht. Sinds 1905 staat het ambachtelijk vakmanschap bij Peterse in een lange traditie. Daarbij is het verschil goed te zien tussen een ambachtelijk op maat gemaakt werkstuk en een massa artikel. Bewerkte materialen komen tot leven dat geldt ook voor gedenkstenen, urnen en urnenstenen. Door de jarenlange ervaring kunnen we de kwaliteit waarborgen. Dat doen we vanuit onze kennis van het vak en liefde voor het vak. Bij gedenkstenen zijn er vele mogelijkheden die voor ons bij ons dagelijkse werk horen. Voor u is het vaak een onbekend gebied waar u meestal nog nooit mee te maken heeft gehad. Dan is het prettig als u een deskundig advies kunt inwinnen. Daarbij kunnen wij van Peterse samen met u tot een prachtig eindproduct komen. Laat u overtuigen en maak een afspraak in onze gedenkteken showroom
Begraafplaatsen in ons werkgebied ‘s Hertogenbosch
Algemene Begraafplaats Rosmalen Oude Baan Oost 172
Mogelijkheden van een eigen graf, een algemeen graf bij uitzondering, een kindergraf en een islamitisch graf. Voor crematie en as bijzetting is er de keuze uit een urnengraf een urnenmuur en een uitstrooiveld.
Algemene Begraafplaats Engelen Graaf van Solmsweg Engelen
Mogelijkheden van een eigen graf. Een algemeen graf wordt niet aangeboden een kindergraf en een urnenmuur.
Begraafplaats Orthen
De begraafplaats is een mooi aangelegd park vol oude bomen en rustieke lanen. Een plek van rust en bezinning maar liefst 12 hectare. Sinds 1 januari w978 wordt de begraafplaats Orthen beheerd door de Stichting Solamen. Toen is ook gekozen voor de naam begraafplaats Orthen. De stichting is ook verantwoordelijk voor de begraafplaats Ketsheuvel. Sinds 1975 wordt alleen nog maar bijgezet op deze begraafplaats in bestaande graven. Omdat het omliggende gebied rond Den Bosch onder water gezet moest kunnen worden in 1827 moest het Ministerie van Oorlog toestemming geven voor de locatie. Die lag namelijk binnen het schootsveld van fort Orthen. In 1857 is begonnen met de aanleg waarbij eerst de grond 3 meter opgehoogd moest worden. In 1858 is deze begraafplaats in gebruik genomen en bestaan sinds dien. In 1975 heeft de laatste uitbreiding plaatsgevonden waarbij tevens een nieuwe ingang is gemaakt omdat de oude onbereikbaar werden door verandering van wegen.
Parochie Heilige Maria en Johannes omvat 4 begraafplaatsen
Alle vier bieden ze de gelegenheid tot begraven het plaatsen van een urn aan
Begraafplaats Hintham
De begraafplaats Hintham is in 1910 ingezegend en pas op 17 mei kwam de vergunning tot begraven van het toenmalige gemeentebestuur. De begraafplaats kwam achter de kerk en de tuin van de pastoor. Doordat het terrein zeer laag lag, moest het worden opgehoogd. De Pastoor hoopte dat zijn tuin en begraafplaats watervrij zouden worden met de aanleg van het Drongelse kanaal. Er was al vanaf het begin een volwassenen deel en een kinderkerkhof. Het volwassenendeel had 3 klassen zoals toen gebruikelijk was. In de loop der jaren zijn met allerlei gelegenheden en van legaten beelden aangeschaft voor de begraafplaats. Na een stevige op knap beurt is ook de administratie bij de tijd gebracht.
Overige
- Begraafplaat Lambertuskerk in Rosmalen
- Begraafplaats Maliskamp
- Begraafplaats Empel
Meer over ’s Hertogenbosch
Bisschops stad, hoofdstad van de provincie Brabant 150.000 inwoners. Den Bosch de andere naam voor ’s Hertogenbosch is bisschopszetel. In het Frans is het Bois le Duc en in het Duits Herzogenbusch. ’s Hertogenbosch probeert men steeds als officiële naam te gebruiken. In 1184 kreeg het stadsrechten van de hertog van Neder Lotharingen waar Den Bosch onder viel. Den Bosch beschreef die stadsrechten wat niet erg gebruikelijk was. Andere steden die later volgden namen dat Bossche voorbeeld over. ’s Hertogenbosch is vooral bekend vanwege zijn St Jans Kathedraal een hoogtepunt van Brabantse Gotiek met het onze lieve vrouwenbeeld als voornaamste beeld in de kerk en een punt van devotie. Nog steeds zijn de oorspronkelijke stadswallen te zien en volledig in tact. En ook het landschap tussen Den Bosch en Vught dateert van de vroege middeleeuwen. De Moriaan is het oudste bakstenen huis van Nederland. De VVV is erin gevestigd. De Binnendieze een overkluisd afwaterings- en rioleringssysteem is met bootjes te bevaren en een attractie op zichzelf.