Grafstenen Bernheze

Peterse Grafstenen Bernheze worden vanuit Veghel geleverd. Alle plaatsen in deze gemeente Bernheze worden door ons bezocht. Het Bedrijf Peterse bestaat sinds 1905. Daarbij staat het ambachtelijk vakmanschap bij Peterse voorop uiteraard in de moderne uitvoering van tegenwoordig. Het blijft bijna altijd een ambachtelijk op maat gemaakt werkstuk. Het verschil met een massa artikel is dan ook goed te zien. Bewerkte materialen komen tot leven, dat geldt ook voor gedenkstenen, urnen en urnenstenen. Door de jarenlange ervaring kunnen we de kwaliteit waarborgen. Dat doen we vanuit onze kennis van het vak en liefde voor het vak. Bij gedenkstenen zijn er vele mogelijkheden die voor ons bij ons dagelijkse werk horen. Begraafplaatsen stellen ook nog eens allerlei eisen waaraan de gedenksteen moet voldoen. Voor u is dit een onbekend gebied waar u nog nooit mee te maken heeft gehad. Dan is het prettig als u een deskundig advies kunt inwinnen. Daarbij kunnen wij van Peterse samen met u tot een prachtig eindproduct komen. Laat u overtuigen en maak een afspraak in onze gedenkteken showroom.

Ons werkgebied in de gemeente Bernheze

Algemene en openbare begraafplaats Loo 19a 5388 SB Nistelrode

Rooms-Katholieke begraafplaats Petrus Emmaus parochie Kerkstraat 2 5384 RK Heesch

Op deze begraafplaats bevindt zich een Baarhuisje uit 1865 dat in Neogotische vorm is opgetrokken. Daarbij is ook een levensgroot crucifix te zien. Bij processies diende het ook als kapel waar missen opgedragen konden worden. Op de muren zijn crucifix vormen zichtbaar als een soort decoratie. Het baarhuisje staat op de rijksmonumenten lijst

Overig

  • Rooms-Katholieke begraafplaats Parochie H. Willibrordus Hoofdstraat 80 5473 AS Heeswijk
  • Rooms- Katholieke begraafplaats Sint Servatius Parochie Sint Servatiusstraat 1 5473 GA Dinther
  • Parochieel Kerkhof Sint- Lambertus Kerkstraat 4 5476 KC Vorstenbosch
  • Rooms-Katholieke begraafplaats Loosbroek Dorpsstraat 49 5472 PJ Loosbroek

Meer over Bernheze

In 1995 werd de gemeentenaam Bernheze ingevoerd voor samengevoegde gemeentes Heesch Nistelrode en Heeswijk-Dinther. De gemeente Bernheze heeft ruim 29000 inwoners. In 1196 bestond er een hoeve met de naam Bernhese bij de Abdij van Berne. Daar lag weer een dorp bij Bern. De naam verwijst letterlijk naar water en bos waarbij Bern voor bron staat en hese voor bos. Op 27 augustus 2006 vond het Europese Schutterstreffen er plaats waarbij duizenden schutters van schutters gilden uit heel Europa elkaar troffen.