Het verhaal achter natuursteen

Natuursteen ontstaat door een geologisch proces. Het gesteente wordt gevormd door magma of aardlagen, zoals klei, zand of kalk. Duizenden tot miljoenen jaren later, is het magma en de aarde gestold en versteend. Een groot deel van de aardkorst bestaat uit dit gesteente. Het natuursteen heeft overal op de wereld echter een andere samenstelling. Deze samenstelling hangt af van de geologische processen in dat gebied, waaronder de temperatuur en het klimaat. Met deze wisselende samenstelling gaat een wisselend uiterlijk gepaard. Natuursteen heeft dan ook verschillende kleuren en patronen. Ook de eigenschappen verschillen per locatie. Aangezien iedere plek op de wereld een andere geologische ontwikkeling heeft, is ieder stuk natuursteen uniek. Kies je voor Peterse Natuursteen, dan haal je gegarandeerd een bijzonder natuurproduct in huis. Natuursteen geeft iedere woning een fraai en tijdloos uiterlijk.

Waarom kiezen voor natuursteen?

Natuursteen is niet alleen een heel mooi materiaal, het is ook zeer veelzijdig in gebruik. Natuursteen is geschikt voor intensief gebruik. Deze gesteentes zijn doorgaans namelijk zeer stoot- en slijtvast én vuil- en waterbestendig. Deze eigenschappen maken natuursteen geschikt voor vele toepassingen. De toepassingen zijn dan ook heel veelzijdig. Zo kun je vloeren, aanrechtbladen, vensterbanken en dorpels van natuursteen laten maken. Natuursteen is bovendien heel onderhoudsvriendelijk. Wanneer het is geplaatst, heb je er meestal weinig onderhoud meer aan. Bij Peterse Natuursteen kun je kiezen voor diverse soorten natuursteen en materialen. Denk bijvoorbeeld aan graniet, marmer, hardsteen en composiet. Deze soorten zijn allen zeer duurzaam. Kies je voor natuursteen, dan kun je hier dus decennialang van genieten. De schoonheid van natuursteen zal lang behouden blijven. Aangezien natuursteen te verkrijgen is in vele maatvoeringen, kleuren, patronen en bewerkingen, vind je altijd de variant die bij jouw wensen en stijl past.

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op

Soorten natuursteen

Bij ons kun je kiezen voor graniet, marmer, hardsteen en composiet. Iedere soort natuursteen en materiaal heeft andere uiterlijk kenmerken en eigenschappen. Hier vertellen we je graag meer over, zodat je de weloverwogen de juiste keuze kunt maken.

Graniet is een zeer harde steensoort die voornamelijk uit drie mineralen bestaat, namelijk kwarts, mica’s en veldspaten. Meestal bestaat graniet voor de helft uit kwarts, maar dit kan per vindlocatie verschillen. De verhouding van deze mineralen is bepalend voor het uiterlijk van het gesteente. Zo is graniet te verkrijgen in zwart, wit en roze. Er zijn echter vele variaties te verkrijgen. Wil je een zeldzame kleurvariant, dan zal de prijs hoger liggen dan bij een verhouding die vaker voorkomt. Doordat graniet duizenden jaren lang de tijd heeft gehad om uit te harden, is het gesteente werkelijk oersterk geworden. Dit zorgt ervoor dat graniet veel kan hebben. Graniet is niet alleen kras- stoot- en slijtvast, maar het is ook hittebestendig. Ook is graniet onderhoudsvriendelijk. Dit kan goed van pas komen wanneer je kiest voor een granieten keukenblad.

Marmer is een relatief zeldzame steensoort. Met marmer creëer je moeiteloos een stijlvolle en moderne look in je woning. Dit gesteente heeft meer verzorging nodig dan bijvoorbeeld graniet. Zo is het minder waterafstotend. Water kan lelijke vlekken veroorzaken op het marmer. Om dit te voorkomen, dien je het oppervlak zo min mogelijk in aanraking te laten komen met (plassen) water.

Hardsteen is een sedimentgesteente en is een zeer geliefde steensoort. Het gesteente bevat miljoenen jaren oude fossielen, wat een prachtige en tijdloze uitstraling geeft aan je woning. Deze fossielen kunnen in grootte en vorm verschillen. Dit hangt af van de vindplaats van het hardsteen. Je zou het misschien niet verwachten, maar hardsteen is relatief zacht. Het is dan ook niet zo goed bestemd tegen krassen, hitte en vuil dan graniet en composiet.

Composiet is geen natuurproduct. Het bestaat voor een deel wel uit fijngemalen natuursteen, maar deze zijn vermengd met kunststoffen en bindmiddelen. Dit maakt composiet echter een product van zeer hoge kwaliteit. Nadat de materialen met elkaar zijn gemengd, wordt het onder hoge druk tot plaatmateriaal geperst. Dit maakt het composiet keihard en oersterk. Ook is composiet hierdoor kras-, vocht- en vuilbestendig. Je zult dan ook jarenlang plezier hebben van dit duurzame product.

Natuursteen aanrechtbladen

Een aanrechtblad bepaalt voor een groot deel de uitstraling van je keuken. Met een aanrechtblad van natuursteen, geef je jouw keuken een luxe en stijlvol karakter. Daarnaast is ieder natuursteen aanrechtblad uniek, waardoor je verzekerd bent van een bijzondere keuken. De meeste aanrechtbladen van natuursteen kunnen veel hebben, wat het een zeer duurzame keuze maakt om in de keuken te kiezen voor natuursteen. Natuursteen heeft vele mogelijkheden als het aankomt op kleur, structuur en patroon. Met natuursteen aanrechtbladen kun je jouw keuken precies op jouw stijl aan laten sluiten. Bij Peterse Natuursteen hebben wij het keukenblad dat aansluit bij jouw gebruik en budget.

aanrechtblad van natuursteen

Natuursteen vloeren

Vloeren van natuursteen geven een prachtige en unieke look aan een woning. De geologische structuur van de aardbodem, bepaalt de kleur, het patroon en de uitstraling van het stuk natuursteen. Dit betekent dat ieder stuk natuursteen weer een andere bijzondere uitstraling heeft. Uit deze blokken natuursteen worden tegels gezaagd, waar na bewerking vervolgens vloeren mee worden gelegd. Deze tegels geven iedere woning een natuurlijke look. Daarnaast zijn tegels van natuursteen van hoge kwaliteit. Ze zijn daarbij makkelijk te onderhouden, wat het een duurzame keuze maakt om voor een vloer van natuursteen te kiezen.

Natuursteen vensterbanken

Kies je voor vensterbanken van natuursteen, dan geef je meteen een mooie en moderne look aan iedere ruimte. In de keuken en de badkamer kun je het natuursteen van een keuken- of wastafelblad door laten voeren in de vensterbanken, waarmee je een mooi geheel creëert. Natuursteen is zeer geschikt voor vensterbanken. Je kunt dan ook van alles op de vensterbanken neerzetten, zonder dat dit ten koste gaat van de schoonheid.

natuursteen dorpel

Natuursteen dorpels

Dorpels van natuursteen zijn een uitstekende manier om deurposten en kozijnen netjes af te werken. Met dorpels voorkom je tocht en zorg je ervoor dat water een ruimte niet kan verlaten. Ook kun je hoogteverschillen oplossen met dorpels. Dorpels zijn een zeer duurzame keuze. Zo zijn ze zeer slijtvast en weerbestendig. Dorpels zijn dan ook niet alleen geschikt voor binnenshuis, maar ook voor buitenshuis. Natuursteen dorpels geven een luxe en klassieke uitstraling aan iedere woning.

Peterse Natuursteen

Sinds 1905 is het ambachtelijke vakmanschap bij Peterse Natuursteen een traditie. Het ambachtelijke verfijningsproces is het zichtbare verschil tussen traditionele creatie en een massaproduct. Bewerkte materialen komen tot leven en vormen een unieke schoonheid.

Kwaliteit door jarenlange ervaring

Bij Peterse Natuursteen in Veghel wordt kwaliteit gewaarborgd. Door jarenlange ervaring, kennis en liefde voor het vak, bieden wij u producten die op uw wensen aansluiten. Wij geven u een persoonlijk en deskundig advies op maat om samen met u tot een prachtig eindproduct te komen.

Meer weten?

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

natuursteen peterse veghel