grafsteen staandGrafsteen staand model

Grafstenen zijn in meerdere modellen leverbaar. Een staande grafsteen of staand model bestaat uit twee delen. Op de verticale steen worden meestal de teksten aangebracht en het horizontale deel dekt het graf af. Zoals uit de getoonde voorbeelden blijkt zijn er zeer veel mogelijkheden om vanuit de basisvormen een echt persoonlijk gedenkteken te maken.

Vanzelfsprekend beginnen wij altijd met het bespreken van de vormgeving van de stenen delen. Vaak ontwerpen wij vanuit de basisvormen. Vervolgens zijn vele aanpassingen mogelijk zodat een fraaie vorm ontstaat die aanspreekt. Dat geldt ook voor het liggende deel van de gedenksteen. En vanzelfsprekend moeten beide delen een eenheid vormen.

Vervolgens worden de kleur en de afwerking van de natuursteen bepaalt. En dan de teksten en andere ornamenten. Omdat Peterse Natuursteen ook het steenhouwersvak beheerst is iedere vorm van maatwerk en handwerk mogelijk.

Herkomst staande gedenksteen

Het natuursteenvak is een zeer oud vak en zo maakt een natuursteenbedrijf vaak de gedenkstenen voor meerdere generaties van dezelfde familie. Als we nog verder terug gaan in de tijd, werden er zelfs ooit gedenktekens van hout gemaakt. De inscripties werden ook in het hout gesneden. In sommige gebieden wordt een staande steen daarom nog steeds ‘plank, staande plank’ genoemd. Dat was vanzelfsprekend niet erg duurzaam. Gedenkstenen van natuursteen zijn zeer duurzaam.

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op

Vormen en maten Grafstenen

Die basisvormen zijn in de loop der jaren in allerlei vormen ontwikkeld. En vaak zie je aan de bovenzijde een soort ‘golf’ toegepast. Zie ook hiervoor weer de getoonde voorbeelden.

U heeft de keuze uit een groot aantal modellen en Peterse Natuursteen kan u daarbij zeer goed adviseren. Wel dient rekening gehouden te worden met de reglementen van begraafplaatsen, die vaak eisen stellen aan de maximale maten. Soms zijn er andere eisen.

Vanzelfsprekend kennen wij de regels van alle begraafplaats en in onze regio. Voor begraafplaatsen buiten onze regio informeren we altijd naar de actuele regels. Indien nodig verzorgen we de vergunning voor u.

Natuursteensoorten

Er is keuze uit vele soorten en afwerkingen. Dat kan variëren van grijs of zwart tot een variëteit aan kleuren. De bontgekleurde granieten zijn in allerlei kleurcombinaties voorhanden. Hierbij geldt dat het van belang is dat u de steensoort zelf ziet om een goede keuze te kunnen maken. Dat kan in onze showroom en werkplaats.

Teksten, lettertypen en ornamenten

Het aantal mogelijkheden is zeer groot, zoals u op onze site kunt zien. Graag adviseren wij u in ons bedrijf, zodat er een zeer persoonlijk gedenkteken ontstaat, volledig naar uw wensen.

.