grafstenen

Maak keuze uit een van onze gedenkstenen.

Peterse Natuursteen uit Veghel is in de regio een bekende naam. We leveren op alle begraafplaatsen gedenkstenen. De keuze van een grafmonument is altijd zeer persoonlijk en dit gedenkteken moet passen bij de overledene. Het gaat erom dat de nagedachtenis aan de overledene op een unieke wijze wordt vormgegeven.

Het verbinden van de wensen van de familie met de vele mogelijkheden voor een grafmonument is ons vak. Wij nemen alle mogelijkheden stap voor stap door en in de juiste volgorde. Met de medewerkers van Peterse Natuursteen in Veghel kunt u rustig bespreken welke voorkeuren en ideeën er zijn. Daarvoor kan en moet voldoende tijd worden genomen. Wij weten dat en nemen die tijd nadrukkelijk. Uiteraard krijgt u dus van ons een gedegen advies over alle aspecten die belangrijk zijn.

Heeft u hulp nodig bij de juiste keuze? Wij helpen u graag verder.

Wij zijn te bereiken op 0413-363196

Grafsteen staand van Peterse Natuursteen

Grafsteen staand

Grafzerken van Peterse Natuursteen

Grafzerken

Ruwe grafstenen van Peterse Natuursteen

Ruwe grafstenen

Kindergrafstenen van Peterse Natuursteen

Kindergrafstenen

Grafaccessoires

grafaccessoires

Keuze grafsteen is een proces

Veel mensen hebben niet eerder een grafsteen uitgezocht. En het aanschaffen van een monument voor een dierbare is toch wel iets bijzonders. Dat kan zeer vreemd en onwennig zijn. Meestal is de begrafenis net achter de rug en is die in veel gevallen toch nog onverwacht en sneller gekomen dan u verwachtte. Het aanschaffen van de gedenksteen is ook een belangrijke fase in dit proces van afscheid nemen. Het is ook niet eenvoudig om gevoel en herinneringen te vertalende naar een passend natuurstenen grafmonument waar iedereen zich in kan herkennen.

Peterse Natuursteen heeft die ervaring wel en nemen daar de tijd voor. Er is geen enkele vraag vreemd voor ons. Vaak onderschatten nabestaande de vele mogelijkheden. We kunnen iedere vraag vertalen naar onderdelen van een passend monument. Er is veel mogelijk en dat is ons vak.

Waar aan te denken?

De keuze van de begraafplaats bepaalt voor een belangrijk deel de mogelijkheden die men heeft bij het uitzoeken van een passende gedenksteen. Begraafplaatsen hebben reglementen waarin is vastgelegd welke eisen worden gesteld aan bepaalde gedeelten. In dat reglement staat precies wat er is toegestaan en wat er niet is toegestaan. Wij kennen alle begraafplaatsen in de regio en beschikken over de actuele reglementen. Bovendien controleren wij de eisen altijd.

Graveren grafsteen

Vormgeving grafstenen

Zijn de plaats en maximale maten bekend dan begint het eigenlijke ontwerpen. Welk model grafsteen spreekt u aan en in welke natuursteensoort en afwerking. Veel grafstenen bestaan uit een staand en liggend deel. Op het staande deel, de letterplaat, worden teksten en ornamenten aangebracht. Een liggende zerk bestaat uit een massieve schuin liggend dikke plaat, waar de teksten op worden aangebracht. En er zijn vele andere vormen en combinaties mogelijk, zoals op deze site blijkt. Echter, het is altijd belangrijk om in ons bedrijf de vormen in werkelijkheid te zien.

De keuzen voor teksten en ornamenten staat op zich met vele mogelijkheden. Ook hierbij weten wij welke combinaties het beste zijn. En dat kunnen wij ook laten zien in de showroom. Er komt dus heel wat bij kijken en ook daarom doen wij dat bij voorkeur in onze showroom die daar juist voor is ingericht.

Circle Stone is een initiatief dat gebruikte grafstenen recycled en weer opnieuw gebruikt. Wij steunen dit initiatief en helpen graag mee aan de verduurzaming van de branche. Leer er meer over op de website van Circle Stone.

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op

Een omvangrijk keuze vereist deskundigheid en een goed advies

Kort gezegd: wij kunnen helpen bij dit keuzeproces. Wij sluiten aan op de wensen van de nabestaanden en hebben vele type oplossingen voor alle wensen. Wij vragen de vereiste vergunning voor u aan en plaatsen het monument. Dat is dus een heel proces waarbij het voor ons zeer belangrijk is dat u zeer tevreden bent en blijft over de gemaakte keuze.

Wij hopen u hierdoor een goed beeld te hebben gegeven van onze werkwijze  en  graag bereid om u op ieder moment verder te informeren over de vele mogelijkheden bij Peterse Natuursteen te Veghel.

Geert van Helvoirt

Elke grafsteen maken wij met uiterste zorg. Kwaliteit en service staan daarbij voorop. Wij gaan altijd voor een prachtig en uniek eindresultaat.